Składniki:
Makaron pełnoziarnisty - 80g
Jogurt naturalny- 3 łyżki
Szpinak - 60g
Czosnek - 1 szt
Pierś z kurczaka - 150g
Oliwa z oliwek - 1łyżeczka
Pomidor suszony - 2szt
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W międzyczasie umyć i osuszyć szpinak. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem oraz połową startego czosnku. Rozgrzać oliwę na patelni, włożyć kurczaka i obsmażyć z każdej strony. Na koniec dodać posiekane suszone pomidory. Następnie dodać resztę startego czosnku, przyprawę curry oraz czosnek i smażyć mieszając przez minutę aż szpinak zwiednie. Dodać jogurt, wymieszać i zagotować. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby. Na patelnię z sosem włożyć makaron, wymieszać i chwilę pogotować aby sos zgęstniał. Wyłożyć na talerz.